קיימות דעות רבות לצריכה היומיות של ויטמין C המומלצת לאדם. מומחים בעל שם עולמי והארגון הגדול ביותר של מידע אודות ויטמין C (Vitamin C Foundation) ממליצים לכל אישה, גבר וילד (מעל גיל 3) לצרוך 3 גר' ויטמין C ביום בצורה מדורגת לאורך היום או ב3 מנות של גר' 1.
ישנם מומחים נוספים כגון חתן פרס נובל ד"ר לינוס פאולינג וד"ר תומס ליווי, אשר הקדישו את חייהם לחקר הגוף האנושי וויטמין הC, אשר ממליצים על צריכה יומיות של 6-12 גר' ביום לכל אדם לבריאות מיטבית.
מומלץ מאוד להתרשם מהטבלה בקישור מתחת אשר מראה את ההמלצות לצריכה היומיות של המומחים הגדולים בעולם לויטמין C:
Vitamin C Foundation- Recommendation and RDI Comparison
על פי ההמלצות הרשמיות המתבססות על פרסומי משרד החקלאות האמריקני (USDA)הכמות היומית המומלצת עומדת על 75 מ"ג לאישה מעל גיל 18 ועל 90 מ”ג לגבר מעל גיל 18 של ויטמין C ביום. הגבול העליון לצריכה יומית נקבע ל- 2 גרם ליום (למניעת תופעות לוי במערכת העיכול כגון שלשול) אולם בשל היותו של ויטמין C מסיס במים, במידה שיש עודפים של הויטמין בגוף הם מופרשים בקלות בשתן לכן הסיכוי לרעילות מצריכת יתר הוא נמוך עד אפסי. אך כאמור ישנם לא מעט חוקרים ומטפלים ברחבי העולם הממליצים על נטילה של כמות גדולה בהרבה של ויטמין C ביום: 2-12 גר' ואף יותר.
להמלצות המלאות של ה – USDA ניתן לעיין בקישור הבא:
אלטמן – ויטמין C– מדוע הוא כל כך חשוב לבריאות שלנו
רפואה כמוסה – הכח האמיתי של ויטמין C מאת ד"ר ראובן "דולב" גילמור
Eco-supp – ויטמין C– המדריך המלא
פרוטוקול פומי (לקיחה דרך הפה) לשימוש ביתי בויטמין – C מאת גדעון כינר
אין לראות בכל הכתוב כאן המלצה רפואית וחשוב להתייעץ עם רופא לפני העלאת צריכת ויטמין ה-C
רוב ארגוני הבריאות מאמצים את גישת ארגון הבריאות העולמי ונוקבים בכמות נמוכה משמעותית של פחות מ100 מ"ג ביום לאדם בוגר. מינון זה נקבע בראשיתו כמינון המינימאלי למניעת מחלת הצפדינה המאופיינת במחסור חמור בויטמין C. אף על פי זאת רוב המומחים והחוקרים בתחום, ביניהם ד"ר אלברט סנט-ג'ורג'י (זוכה פרס נובל על גילוי ויטמיןC ) חתן פרס נובל ד"ר לינוס פאולינג ומומחה עולמי לויטמין C ד"ר רוברט פ. קתקרט ממליצים על כמות יומית הגבוהה פי 40 ויותר מכמות זו, משום שעל פי דעתם כמות זו (המומלצת ע"י ארגון הבריאות העולמי) לא נותנת בשום אופן מענה לצורך האמיתי של הגוף ובפרט במצבי חולי וחולשה של הגוף.
ריכזנו עבורכם מאמרים והרצאות עיקריות העוסקות בשאלה זו:
כיצד לקבוע מינון טיפולי של ויטמין C מאת ד"ר רוברט פ. קתקרט
ויטמין C במינון גבוה מאת גדעון כינר
מינונים של ויטמין C בתחזוקת גוף שוטפת ובמצבי חולי הרצאה של ד"ר רוברט פ. קתקרט
ויטמין C – האנטיביוטיקה האולטימטיבית הרצאה של ד"ר תומס לוי
ויטמין C מסיס במים ולכן עודפים זמניים שאינם נספגים מיידית בגוף מופרשים בשתן ככל שאר הנוזלים. כמויות גבוהות של הויטמין יכולות לגרום להפרעות עיכול קלות ולהפרשות רכות במיוחד עד כדי שלשול.
לפי מומחים בעלי שם עולמי, ויטמין C אינו רעיל לגופנו בשום צורה שהיא, יתרה מזאת, ויטמין C הינו אחד הויטמינים הבטוחים ביותר לפי מדד ה LD50 (מדד הכמות המופרזת הגורמת למוות), ולכן שום כמות, גבוהה ככל שתהייה, אינה מסוגלת לשום נזק לגופנו.
ויטמין C במינון גבוה, פרק – רעילותו האפסית של ויטמין C במינון גבוה מאתר גדעון כינר
מעל עשרת אלפים פרסומים מדעיים מבהירים, כי אין אף תהליך פיזיולוגי אחד ואין אף מחלה או תסמונת אחת (החל מההצטננות המצויה ועד לצרעת), שאינם מושפעים מויטמין C באופן ישיר או עקיף (ד"ר עמנואל צ'רסקין). על פי המלצתם של חוקרים בעלי שם עולמי ועל פי ההמלצה של Vitamin C Foundation בכדי למנוע ולטפל במחלות ויראליות עונתיות יש לקחת כל חצי שעה מספר גר' של ויטמין C עד שמגיעים לסבילות מעי. ללימוד מעמיק יותר בטיפול בווירוס הקורונה ובמחלות נוספות בעזרת ויטמין C אנו ממליצים לקרוא ולעיין במאמרים והמקורות הבאים:
הטיפול בפוליו ובמחלות וראליות נוספות בעזרת ויטמין C מאת ד"ר פרדריק קלנר.
New York Post – New York hospitals treating coronavirus patients with vitamin C – בית חולים בניו יורק מטפל בחולי קורונה בעזרת ויטמין C
טיפול בקורונה עם ויטמין C במינון גבוה מאת גדעון כינר
תאים סרטניים צורכים גלוקוז כמקור אנרגייה בניגוד לשאר תאי הגוף הבריאים הממירים חמצן לאנרגייה תאית. מבנה מולקולת הגלוקוז דומה באופן כמעט זהה למולקולת ויטמין C ומסיבה זו מאפשרים תאים סרטניים (בטעות) את כניסתו לתוכם. מולקולת ויטמין C משמשת כאן כסוס טרויאני הנכנס בדלת האחורית לתא הסרטני ואז פועל להשמדתו.
מולקולת ויטמין C במינונים גבוהים בגוף יוצרת מימן על חמצני (H2O2) – רדיקל חפשי אשר פוגע והורס תאים. בתאים בריאים מצוי אנזים הקטלז אשר מנטרל את פעולת הרדיקל, אנזים זה אינו מצוי בתאים סרטניים ולכן פוגע בהם הרדיקל באופן סלקטיבי ללא פגיעה בתאים הבריאים.
סרטן הינו מחלה כרונית ותאים סרטניים נוצרים לעיתים בשגרה בגוף האדם אשר במצב תקין מסוגל להתמודד איתם.
צריכה קבועה של ויטמין C תביא לעמידות יתר של הגוף להתמודדות עם תאים אלו בשלב המוקדם של התפתחותם ולכן צריכה קבועה וסדירה של הויטמין תתרום משמעותית לפעילות מונעת קבועה של התפתחות וגדילת תאים סרטניים לכדי גידול ממאיר.
האם ויטמין C יכול להרוג תאי סרטן?
ויטמין C עשוי לסייע למטופלי כימותרפיה.
Science Magazine – Revisiting vitamin C and cancer
מרפאת ריורדן משתמשת באינפוזיה של ויטמין C – לבדו או כתוספת לכימותרפיה והקרנות (בעיקר כהגנה מנזקם של טיפולים אלו) לטיפול בחולי סרטן
לפי מומחים בעל שם עולמי בתחום ויטמין ה-C ולפי Vitamin C Foundation כל אדם בריא (מעל גיל 3) צריך לצרוך לפחות 3 גר' ויטמין C ביום לאורך היום או 3 פעמים ביום במנות של 1 גר'. כאמור תפוז ממוצע של כ200 גרם מכיל 85 מ"ג ויטמין C ולכן אדם צריך לצרוך 36 תפוזים ביום בכדי לקבל את כמות הויטמין המומלצת. הפירות והירקות בתפריט האדם, גם אם מדובר באדם טבעוני, אינם יכולים בשום אופן להיות כמקור בודד ועיקרי לויטמין הכל כך חיוני לגופנו. בנוסף לפי מחקרים עדכניים, ב70 השנים האחרונות פחתה משמעותית כמות הויטמין C הקיימת בפירות ובירקות שאנו אוכלים, ובמקביל, עלתה משמעותית כמות הרעלנים המגיעים לגופנו, דבר שרק מעלה את הצורך בצריכה יומית של תוסף הויטמין החשוב כל כך.
National Geographic – Fruits and vegetables are less nutritious than they used to be
מומלץ לצרוך את אבקת הויטמין C על ידי ערבוב האבקה במים. מומלץ אף יותר להכין "בקבוק בריאות" על ידי ערבוב של כמות הויטמין הרצויה (על פי מומחים בתחום 3 גרם ליום, לכל אדם מעל גיל 3) בבקבוק מים של 1.5 ליטר ולצרוך אותו לכל אורך היום. אפשר ואף רצוי להוסיף ממתיק לימונדה לבקבוק לצריכה מהנה ומרעננת. לאבקת הויטמיןC שלנו טעם חמצמץ המזכיר מאוד לימון, ולכן ניתן ומומלץ להוסיף כתחליף ללימון לכל מזון כגון טחינה, סלט ירקות, אבוקדו ועוד. כמות הגבוהה מגרם 1 בכל מנה הינה מעבר ליכולת הקליטה של הגוף ולכן מומלץ על צריכה רציפה לכל אורך היום. כמו כן כדי להשיג ספיגה מקסימאלית של ויטמין ה-C יש לצרוך לאורך כל שעות היממה. אין להמיס את האבקה במים רותחים כי ויטמין C מתפרק בחום.
הכפית אשר נמצאת באריזה הינה כפית של 1 גרם לנוחיותכם.
כפי ששאר היונקים מייצרים בגופם פי-4 ויותר ויטמין C בזמן חולי וסטרס, כך גם אנו צריכים לצרוך פי 4 ויותר בכל מצב של חולי או חולשה של הגוף, על פי מחקרים רבים של חוקרים בתחום הויטמין C. אחד המומחים בעולם בתחום, ד"ר רוברט פ. קתקרט, פירט עבודת מחקר של שנים בנושא המינונים הגבוהים המומלצים לכל סוגי המחלות. ניתן לראות את סיכום עבודתו במאמר הבא:
How to Determine a Therapeutic Dose of Vitamin C מאת רוברט קתקרט
ניתן לראות את אותה טבלת מינוני ויטמין C של רוברט קתקרט בעברית במאמרו של גדעון כינר
ניתן לעיין ולהתרשם באתר של גדעון כינר, מעדויות ממקור ראשון של אנשים שהשתמשו במינון גבוה של ויטמין C לריפוי מחלות ותסמינים רבים כגון: הצטננות, כאבי גרון, התכווצויות בטן, סינוסיטיס ועוד.
ויטמין C הינו נוגד חמצון עוצמתי ומשמעותי מאוד בגופנו אשר משתתף בתהליכים רבים ומהווה חלק חשוב מתהליך הייצור של חלבון הקולגן – חלבון הנמצא בכל רקמות החיבור ומקנה לעור מוצקות ומראה מתוח וצעיר. לכן לויטמין C שימושים רבים בתחום האנטי-אייג'ינג כגון הגנה מקמטים, עיכוב הזדקנות מוקדמת של העור ושמירה על לחותו. מעבר לכך ויטמין C מחזק את רקמת הקולגן בעור ומונע פירוק מואץ שלה על ידי עיכוב של האנזים "היאלרונידאז|". על פי מחקרים רבים, יתרונותיו של ויטמין C לעור בריא הם:
לרכישה ניתן לשלוח מייל לinfo.immunic@gmail.com
או
כתבו לנו כאן ואנו מבטיחים לחזור אליכם עם תשובות בהקדם האפשרי.